Öğretim Elemanlarının Görevlendirme Destek Miktarları Artırıldı

"Bartın Üniversitesi Yurt İçi ve Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Yönergesi" Üniversitemiz Senatosunun 06.03.2024 tarih ve 2024/05-03 sayılı Kararı ile güncellenmiş olup öğretim elemanlarının ulusal ve uluslararası alanda yapılan bilimsel etkinliklere katılımını artırmak amacıyla yönergedeki destek miktarlarında artış sağlanmıştır.

Söz konusu yönergede yapılan düzenleme çerçevesinde, yurt içi görevlendirmeler için yol, yevmiye ve konaklama için belirlenen destek miktarı 700 TL’den 3.000 TL’ye artırılmıştır.
Bununla birlikte, yurt dışı için destek miktarı Avrupa ülkelerine yapılacak görevlendirmelerde 5.000 TL’den 15.000 TL’ye; Uzak Doğu ülkeleri ile Amerika Birleşik Devletlerine yapılacak görevlendirmelerde ise 7.500 TL’den 20.000 TL’ye artırılmış olup katılım ücreti de 3.000 TL’den 9.000 TL’ye artırılmıştır.

Öte yandan, destek hakları arasında ödenek aktarmaya da imkan verilmiş olup, öğretim elemanlarından yurt içi destek hakkı bulunanlar; yol yevmiye ve konaklama için belirlenen bedelin tamamını yurt içi haklarından feragat etmeleri kaydıyla yurt dışı destek ödemesinde kullanabilecektir. Ayrıca, yurt dışı destek hakkı bulunanlar ise, yurt içi yol yevmiye ve konaklama için belirlenen bedelin yarısı kadar tutarı yurt dışı destek miktarından düşülmesi kaydıyla yurt içi destek ödemelerinde değerlendirebilecektir.

İlgili yönergeye ulaşmak için TIKLAYINIZ.
  • Personel Daire Başkanlığında Mesleki Söyleşiler Devam Ediyor

• Personel Daire Ailesinde Ramazan Sevinci